Woonhuis, Garnwerd

Aan de zuidrand van Garnwerd heb ik ons eigen woonhuis ontworpen. Het huis is herkenbaar aan zijn rode dakpannen en staat geheel in het teken van een ruimtelijke woonbeleving.

Het huis is ontworpen rondom de centrale keuken en eettafel. De hoge ruimte heeft een prachtige lichtinval via de de dubbelhoge pui in de zijgevel van het huis. Richting het zuiden heeft het huis een volledig glazen gevel die zicht biedt op het landschap. De werkkamer op de verdieping loopt door tot in de nok van het huis, terwijl de slaapkamers lager zijn en ruimte laten voor een kleine zolder en logeerkamer op de tweede verdieping.

Door de glazen gevel op het zuidwesten in combinatie met een dakoverstek uit te voeren wordt slim gebruikgemaakt van passieve zonne-energie.

Zie ook: Publicaties

credits foto1 credits foto1b foto2
fotoke 3