Vaandelstraat, Delft | VVKH

CPO Avant la Lettre

Aan de Vaandelstraat in Delft, gelegen aan de prachtige Doelentuin, zijn 19 bijzondere woningen gerealiseerd door vijf debuterende jonge ontwerpers. Bij het opzetten van de uitgangspunten voor de bebouwing aan de Vaandelstraat is door de gemeente en superviserend architect Fons Verheijen | VVKH architecten vastgesteld dat de bebouwing door verschillende debuterende architecten ontworpen moest worden. De ruimtelijke samenhang werd gewaarborgd door een uniforme gevelmaterialisering in hardsteen en blank gelakte houten kozijnen.

Door mij is een van de vijf deelontwerpen gemaakt. De vier loftachtige woningen kenmerken zich door een dubbelhoge woonverdieping waarin een houten voorzieningen doos is gehangen waar de ruimte omheen vloeit.

Vaandelstraat, Delft The Box langsdoorsnede Overzichtsmaquette dwarsdoorsnede