Verbouwing woonhuis | Zuidhorn

Een nieuwe relatie met de tuin.

De opdrachtgever wilde de keuken van het huis vernieuwen en een betere relatie leggen met de 1 meter lager gelegen tuin. De keuken van het woonhuis is daarom uitgebreid met een op een tussen niveau gelegen tuinkamer en bijbehorend terras. Het hoogteverschil tussen de woning en de tuin wordt zo op elegante wijze overbrugd. Door het openbreken van de achtergevel en het plaatsen van een grote glazen schuifpui in de nieuwe aanbouw is er vanuit het hart van de woning een sterke relatie met de tuin ontstaan.

De uitbouw en het terras zijn uitgevoerd in hout en vormen samen een heldere toevoeging aan dit mooie klassieke groningse woonhuis.

Status: in aanbouw
Architect: Sjoerd Betten
Aannemer: Notebomers Bouwgroep

 

voormalige situatie nieuwe situatie gevelaanzichten plattegrond