Pakhuis Lage der A, Groningen | KAW

Studentenhuisvesting blaast historisch stadsbeeld nieuw leven in

In opdracht van de Stichting de Huismeesters is het voormalige pand van de firma Waterborg omgebouwd tot kleine comfortabele studio's voor studenten.

Het pand is daartoe van binnen geheel verbouwd, geisoleerd  en opnieuw ingedeeld. De karakteristieke historische uitstraling van het pand is daarbij zo zorgvuldig mogelijk gerestaureerd. Daartoe zijn nieuwe stalen renovatiekozijnen toegepast, is het mestelwerk hersteld, zijn de originele kleuren teruggebracht en is de reclame tekst van de firma Waterborg op de zijgevel van het pand hersteld.

Al met al een geslaagd voorbeeld van kleinschalige studentenhuisvesting en hergebruik van een bestaand pand in de binnenstad van Groningen.

status: Gerealiseerd
projectarchitect: Sjoerd Betten
projectteam KAW: Fred Kuipers, Mark Oostmeijer, Sjoerd Betten

detail opname aanzicht aanzicht plattegrond Doorsnede