MFA Zeijen | KAW

Een duurzaam hart voor Zeijen

De basisschool en het dorpshuis in Zeijen zijn vervangen door een nieuw multifunctioneel centrum.
Het ontwerp bestaat uit een twee ovalen waarin aan de ene zijde de nieuwe gymzaal en de dorpsfuncties gesitueerd zijn en in het andere volume de basisschool is ondergebracht. Het gebouw heeft een centrale entree voor het dorp en twee apparte entrees voor de schoolgaande kinderen. Het is zo ontwopren dat veel ruimtes multifunctioneel inzetbaar zijn. Ondanks de vele gebruikers die het gebouw kent is het gebouw daardoor compact en betaalbaar gebleven.  

Het ontwerp voegt zich door zijn zachte kleur en ronde vorm prachtig tussen de bomen aan de Brink in Zeijen.
De nieuwbouw van het MFA geeft Zeijen weer een toekomst met perspectief.

status: Gerealiseerd 2014
opdrachtgever: gemeente Tynaarlo
projectarchitect: Sjoerd Betten
projectteam KAW: Sjoerd Betten, Suzan Wierenga, Fred Kuipers, Mark Oostmeijer, Katja Heidt